Què hòsties és ‘The Righteous Gemstones’?

 • Com és? The Young Pope + The Sopranos
 • Gènere? De riure
 • Grau d’ofensivitat: 7/10
 • Qui hi surt?
  • Etc.
 • Quant dura cada capítol? Una mica més que Friends
 • L’ha fet qui va fer… Eastbound & Down (que en castellà té el genial títol De culo y cuesta abajo)
 • Quantes temporades? De moment una (i renovada per una segona)
 • T’agradarà si no et va agradar: Amar en tiempos revueltos
 • Si fos un plat, seria: un gall d’indi d’Acció de Gràcies amb patates fregides i ketchup al voltant
 • Mira-la el dia que: et vulguis cagar en déu i sa mare
No siguis un Gemstone si no vols una bufetada

A veure, intentaré vendre bé The Righteous Gemstones perquè s’ho mereix i perquè massa poca gent li està fent cas.

Els Gemstones són una família que s’ha fet d’or gràcies a muntar un imperi d’esglésies evangelistes als Estats Units. Eli Gemstone (John Goodman) és el pare i líder de la congregació, i des que es va morir la seva dona no sap com controlar els seus fills, tres idiotes entre els 30 i els 40 que sembla que encara tinguin 5 anys. Ells són els hereus del negoci: Jesse (Danny McBride, el creador de la sèrie), Kelvin (Adam Devine) i  Judy (Edi Patterson). No pinten bé les coses pels Gemstones.

I en quin moment es torna interessant la sèrie? Quan Jesse rep un xantatge anònim que diu que si no paga, publicaran un vídeo on hi surt fent de tot. A més, altres líders de les esglésies veïnes (Dermot Mulroney) es comencen a emprenyar perquè els estan robant els feligresos. A partir d’aquí… violència, vergonya aliena, genitals masculins i absurditat quasi sense límits.

No és una sèrie per tothom. Si espereu reflexions profundes sobre la religió als Estats Units, marxeu d’aquí i no torneu. Evidentment, es parla de tot el que envolta la fe, però no hi ha anades d’olla sobre què és la moralitat, i en quin moment es deixa de ser creient quan es topa amb els diners. No. És una sèrie per qualsevol persona que busqui una cosa plena d’exageracions i paròdies. És magnífica per riure’s dels Estats Units, de l’església, la doble moralitat en molts temes i la decadència que arrosseguen els fanàtics.

The Righteous Gemstones t’ofereix tot el que té de bo al primer episodi. Si t’agrada, molt bé. Si no, també. Sigui com sigui, no voldreu formar part de la família dels Gemstones. Més aviat els hi voldreu trencar la cara amb un crucifix. De vosaltres depèn si ho feu a gust i seguiu mirant-la, o a desgana i marxeu a mirar un altre episodi de Modern Family.